Kari Toloselle järjestöneuvoksen arvonimi

Tasavallan presidentti Sauli Niistö on myöntänyt Suomen Valokuvajärjestöjen keskusliitto Finnfoto ry:n puheenjohtaja Kari Toloselle järjestöneuvoksen arvonimen.

Kari Tolonen on toiminut valokuvajärjestöjen vastuullisissa tehtävissä vuodesta 1977 alkaen eli 40 vuotta. Hän on toiminut puheenjohtajan vastuullisessa tehtävässä kolmessa keskeisessä valokuvausalan järjestössä (Suomen Fotokauppiaitten Liitto ry, Suomen Kameraseurojen Liitto ry ja Finnfoto ry, jonka puheenjohtajana hän toimii tällä hetkellä)

Hänen aikanaan valokuvausala on kokenut varsin suuria muutoksia ja Kari Tolonen on menestyksellisesti luotsannut näitä yhdistyksiä kohtaamaan toimintakentässä tapahtuneet muutokset.

Kari Tolonen on toiminut aktiivisesti myös valtion taidehallinnon piirissä mm. Valtion Valokuvataidetoimikunnan ja Taiteen keskustoimikunnan Lastenkulttuurijaoston jäsenenä yhteensä 14 vuoden ajan.

Valokuvausjärjestöjen lisäksi Kari Tolonen on toiminut myös aktiivisesti yrittäjäjärjestössä, paikallisyhdistyksen (Lempäälän Yrittäjät ry) hallituksessa 18 vuotta, joista puheenjohtajana 11 vuotta ja aluejärjestössä (Pirkanmaan Yrittäjät ry)
varapuheenjohtajana 6 vuotta ja Pirkanmaan Yrittäjä-lehden avustajana 11 vuotta.

Kari Tolonen  toimii aktiivisesti kotikuntansa kuntapolitiikassa ja yhdistystoiminnassa hän  on toiminut mm. Lempäälän Kulttuuritapahtumat ry:n puheenjohtaja 16 vuotta ja

Kameraseura Mielikuvitus ry:n puheenjohtajana yli 20 vuotta.
Näyttelykuvaajan ansioista hänelle on myönnetty Suomen Kameraseurojen liiton korkein  Eminenssikuvaajan arvonimi 2013 ja kansainvälisen valokuvausjärjestö FIAP:n AFIAP-arvo vuonna 2012.

Uutisia