Raportti IFWP:n kongressista 2016

International Federation of Wildlife Photographers´in tämänvuotisen kongressin järjesti Slovakian luonnonvalokuvaajien yhdistys ja sen suojelijana oli Slovakian ympäristöministeriö.

Kongressi pidettiin Slovakiassa Velicka-laaksossa. Se on Slovakian tärkeimpiä luotokuvauspaikkoja Tatra-vuoriston itäisillä rinteillä. Alueen tyypillistä eläimistöä ovat muun muassa murmelit, gemssit, karhut, sudet ja ilvekset. Petojen kuvaaminen on (sielläkin) hankalaa, koska ne liikkuvat öisin ja kojujen rakentaminen alueelle on kielletty.

Keskiviikko 1.6.2016

         Kello 18.30 Avajaisseremonia

  •    IFWP:n puheenjohtaja Laurence Didionin puhe
  •    Slovakian yhdistyksen puheenjohtajan puhe
  •    paikalla olevien yhdistysten ja läsnäolijoiden esittely (Kari Loimu esitteli Suomen Luonnonvalokuvaajat ja suomalaiset osanottajat).


Kuvausretkiä

                Kuvausretkiä oli torstaista lauantai-iltapäiviään asti.
                Osanottajat jaettiin kolmeen ryhmään, jotka kävivät ryhmittäin Velickan laaksossa,  Spis-linnassa, ja laskermassa Dunajec-jokea lautalla.

Kokous ja näyttelyn avajaiset lauantaina 4.6.2016

  • Liptovsky Mikulasin luonnonsuojelu- ja luolatukimusumuseossa pidettiin varsinainen kokous, General Assembly 4.6 kello 16. Yhdistystä siinä edusti Kari Loimu.
  • IFWP:n hallituksen laatima kehittämissuunnitelma ei saanut kannatusta, joten koko hallitus ilmoitti hoitavansa tästä lähin vain juoksevat asiat ja eroavansa tämän vuoden lokakuulla.
  • Entinen vice-president Kari Loimu valittiin jatkokaudelle, joka hänkin ilmoitti jo ennen valintaansa eroavansa tehtävästä lokakuussa.
  • Kokouksen jälkeen avattiin jaettiin IFWP:n kilpailun palkinnot ja avattiin näyttely. Kisassa suomalaismenestyjiä olivat sarjavoittajat Lasse Kurkela (nuorten sarja), Anna-Liisa Pirhonen (linnut) ja Jukka Repo (maisemat).     

Uutisia