Apr 26 2017

Canon hakee maailmanlaajuisesti osallistujia New Cosmos of Photography 2017 -kilpailuun!

Tänä vuonna kilpailun odotetaan jatkavan kasvuaan maailmanlaajuisesti ja kilpailu on avoinna osallistujille 8. kesäkuuta 2017 asti. Vuodesta 2015 lähtien kilpailuun on voinut osallistua sekä stillkuvilla että videoilla ja kilpailun tavoitteena on rohkaista kuvaajia etsimään uutta kuvillaan. Kilpailu on avoin sekä ammattilaisille että valokuvauksen harrastajille.

Kilpailun tuomaristo kokoontuu heinäkuussa valitsemaan seitsemän Excellence Award -palkinnon voittajaa ja neljätoista Honorable Mention -palkinnon voittajaa. Marraskuussa valitaan suurpalkinnon voittaja seitsemästä Excellence -palkitusta. Tämän vuoden kilpailun voittajat saavat sekä rahapalkinnon että Canon-tuotteita. Lisäksi suurpalkinnon voittajalla on oikeus järjestää valokuvanäyttely ensi vuoden New Cosmos of Photography -tapahtumassa

Lisätiedot tämän vuoden kilpailusta: http://global.canon/en/newcosmos/news/contents/20170328-schedule.html

New Cosmos of Photography 2017 -sivusto löytyy osoitteesta http://global.canon/en/newcosmos/

 

Kilpailun tarkempi esittely löytyy tästä

Apr 20 2017

IFWP:N UUTISIA

Suomen Luonnonvalokuvaajat SLV ry kuuluu jäsenenä International Federation of Wildlife Photographers -yhdistykseen, jonka hallituksen puheenjohtajana toimii espanjalainen Jose B. Ruiz.

Puolan luonnonvalokuvaajien yhdistys ZPFP on liittynyt parin vuoden eron jälkeen takaisin IFWP:hen. Espanjalainen Asturiassa kotipaikkaansa pitävä luonnonvalokuvaajayhdistys AFEP on liittynyt uutena yhdistyksenä IFWP:hen.

IFWP:n nettisivut (http://www.ifwp-photo.org/) on saatu taas toimimaan ja sivuja päivitetään pikkuhiljaa. Tavoitteena on, että IFWP:n kilpailun kuvia voi ryhtyä lataamaan toukokuun alussa. Latausaika loppuu kesäkuun 15. päivä. Säännöt ja muuta tietoa löytyvät kohta IFWP:n nettisivuilta.

Tämän vuotinen kongressi pidetään syyskuun lopulla. Tarkemmat tiedot tulevat myöhemmin.

Kiitos Dirk Cleirenin IFWP:llä on nyt kolmet toimivat facebook-sivut. Yhdellä sivustolla lähinnä välitetään uutisia, toisella keskustellaan yleensä luonnonvalokuvauksesta ja kolmannella sivustolla keskustellaan luonnonsuojelusta. Sivustojen osoitteet ovat:

https://www.facebook.com/groups/IFWPgroup/

https://www.facebook.com/internationalfederationofwildlifephotography/

https://www.facebook.com/ifwpconservation/

Nettisivuille tulee kohta koulutusaineistoa valokuvauksesta. Uusi projekti ”Agreement of Conservation” on aloitettu. Sen tarkoituksena on saada aikaan sopimuksia luonnonsuojelua harjoittavien säätiöiden ja yhdistysten kanssa. Näin niiden omistamille maille voitaisiin rakentaa piilokojuja, joita sitten vuokrattaisiin valokuvaajille. Tällöin omistaja saisi rahaa luonnonsuojelun tehostamiseen, lisämaan ostoon jne. Ensimmäinen sopimus on tehty Alicantessa Victoria Laporta -säätiön kanssa. Asiasta tulee lisätietoa pikapuolin.   Sitä ennen säätiöön voi tutustua sen nettisivuilla:http://fvictorialaporta.org/es/quienes-somos/

Apr 07 2017

Vuoden Luontokuva 2017 -kilpailun semifinalistikuvien määrät kuvaajittain

Edellisen vuoden tapaan listalla ovat kaikki vähintään yhden puollon saaneet kuvat.

Kuvia on 1343 kpl yhteensä 450 kuvaajalta.

Semifinalistikuvaajat 2017

 

VLK 2017 -kilpailuun osallistui 850 kuvaajaa yhteensä 14 251 kuvalla.

 

Kilpailun tulokset julkistetaan Finlandia-talossa 21.10.2017.

Mar 28 2017

Canon haastaa katsomaan arkipäiväistä elämää uusin silmin yhteispohjoismaisessa kampanjassa!

Canon Nordic esittelee ”Redefine Ordinary” -kampanjan, joka toteutetaan Suomen lisäksi Ruotsissa, Norjassa, Tanskassa sekä soveltuvin osin Virossa, Latviassa ja Liettuassa. Useimmat arjen hetket voivat tuntua tavallisilta, mutta kun ne ovat kuvattu, muuttuvat ne joksikin aivan erityiseksi. Redefine Ordinary -kampanja haastaa nuoria arkipäivän kuvaajia inspiroitumaan sekä ottamaan seuraavan askeleen kohti ainutlaatuisia kuvia. Kampanjan ytimenä on video ja videotutoriaalit, jotka on tuotettu yhteistyössä tanskalaisten toimistojen, UncleGreyn ja Newlandin kanssa.

Ordinary.jpg

”Canonin peilittömät EOS-kamerat ovat kampanjan perusta. Kamerat tarjoavat käyttäjälleen pienen koon ja keveyden, mutta samalla manuaaliset asetukset ja perinteisten järjestelmänkameroiden ominaisuudet. Kampanjan tavoitteena on luoda innostusta kohdeyleisössä, joka on kiinnostunut kuvaamisesta ja joka haluaa viedä kuvaamisen uudelle tasolle”, kertoo Jenni Lindström, Canon Oy:n Customer & Trade Marketing Manager.

Kampanjavideot rakentuvat kohdeyleisön arjesta. 20 nuorta ja luovaa kuvaajaa dokumentoivat päivän elämässään uusin silmin käyttämällä Canon EOS M-sarjan kameroita. Filmin on ohjannut Jan Gleie ja tuottanut tuotantoyhtiö Newland. Videoiden sisältö on integroitu suoraan kuvaajien tuottamasta materiaalista, sillä tarinat ovat kaikkialla arkipäiväisessä elämässä.

Kampanjassa on myös neljä videotutoriaalia, jotka auttavat kehittämään omaa kuvaustekniikkaa. Tutoriaalit on toteutettu yhteistyössä kahden some-vaikuttajan - instagrammaaja ja valokuvaaja Kenneth Nguyenin ja instagrammaaja Nana Hagelin kanssa. Videoissa he jakavat käytännön neuvoja valaistuksesta, kuvakulmista, kuvien jakamisesta ja liikkeen vangitsemisesta hauskoilla ja luovilla tavoilla.

Suomesta Redefine Ordinary -kampanjaan osallistuu some-tähti Janne Naakka, jonka menestys alkoi vuonna 2009, kun hän perusti nykyään suurta suosiota nauttivan kuvapainotteisen naaG -blogin. Janne loistaa myös yhtenä Suomen YouTube-, sekä Instagram-kulttuurin kirkkaimpana tähtenä.

Lisätietoja: Canon Oy, Jenni Lindström, Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen. , p. +358 40 574 0669

Liitteenä kuvia ja alla linkkejä aineistoihin. Kampanja jatkuu toukokuulle 2017 ja sen etenemistä ja sisältöjä voi seurata sosiaalisessa mediassa hashtagilla #RedefineOrdinary

www.canon.fi/redefine-ordinary

https://www.youtube.com/watch?v=V2w5DzLOq-I

Seuraa meitä myös sosiaalisen median kanavissa

Facebook: https://www.facebook.com/canonsuomi/

Instagram:https://www.instagram.com/canonnordic/

Feb 02 2017

Finnish Photo Awards -tilaisuus 17.3.2017

Visuaalisen alan vaikuttajat kokoontuvat yhteen nyt ensimmäistä kertaa järjestettävässä Finnish
Photo Awards -tilaisuudessa Helsingin Messukeskuksessa 17.3.2017 hallissa 5 messuajan
päätyttyä alkaen klo 18. Tilaisuus on tarkoitettu kaikille valokuvasta ja valokuvauksesta
kiinnostuneille.

 

Lisätietoja Finnish Photo Awards -tiedotteessa

Jan 27 2017

Finnfoto ry jakaa apurahoja digitaaliseen kouluttautumiseen

Hakuaika päättyy 3.3.2017 klo 16.00.

Nyt yhteistyössä järjestettävät kurssit ovat VVI:n lyhytkursseja http://www.vvi.fi/lyhytkurssit/ ja sinne on tulossa lisääkin, myös luontokuvaajille sopivaa tarjontaa.

 

Linkki hakuohjeisiin

 

Jan 23 2017

Flying Nature - ilmailuaiheinen valokuvanäyttely ja kilpailu

Kuvien latausaika on 29.1. - 3.3.2017

 

Katso säännöt linkistä Flying Nature

Nov 24 2016

Photokinassa esiteltiin uusia työkaluja valokuvien käytön seurantaan

Miten valokuvien luvatonta käyttöä voi jäljittää - lue Finnfoton tiedotteesta!

Finnfoto - uusia työkaluja valokuvien käytön seurantaan

Sep 16 2016

Mikko Silvola menestyi Lontoossa ja Kuusamossa


Greenwichin kuninkaallisen observatorion järjestämässä Astronomy Photographer of the Year 2016 tuloksia kilpailussa oli osallistujia yli kahdeksastakymmenestä maasta. Polkulainen Mikko Silvola sijoittui sarjassa "Skyscapes" toiseksi kuvallaan valaisevista yöpilvistä. Tulokset julkistettiin Lontoossa 15.9.2016 järjestetyssä palkintoseremoniassaAstronomy Photographer of the Year 2016.

Skyscapes-sarjan palkitut kuvat Greenwichin kuninkaallisen museon sivuilta, mukaanlukien Mikko Silvolan toiseksi tullut kuva:

http://www.rmg.co.uk/astronomy-photographer-year-competition/skyscapes-0

 

Raahelainen Mikko Silvola  voitti  Kuusamo Nature Photossa 2016 "paras Kuusamossa otettu kuva" sarjan.

Lue lisää:
http://www.polku.net/cms/KNP2016tuloksia

 

Aug 25 2016

VLK 2016 -kilpailun semifinalistikuvat ja -kuvaajat

Vuoden Luontokuva 2016 -kilpailuun osallistuneista 13 009:stä kuvasta tuomaristo valitsi 1151 semifinaaliin päässyttä kuvaa 391 kuvaajalta.

Lista kuvista ja kuvaajista löytyy linkistä: Semifinalistikuvat ja -kuvaajat 2016

 

Kilpailun tulokset julkistetaan Turun Logomossa 22.10.2016. Liput myynnissä lippu.fi:ssä.

Aug 04 2016

Vuoden Luontokuva 2016 –kilpailun tuomaristo ja finalistikuvien määrät kuvaajittain

Kilpailuun osallistui 904 kuvaajaa yhteensä 13009 kuvalla. Näistä kilpailun tuomarit Tarmo Auvinen, Jussi Leppänen, Timo Nieminen ja Matti Pukki valitsivat finaaliin 270 kuvaa yhteensä 161 kuvaajalta.

Finalistikuvaajat

Jun 29 2016

Vuoden Luontokuva 2017 -kilpailuun Suomen itsenäisyyden 100-vuotisjuhlavuoden erikoissarja

Vuoden Luontokuva 2017 -kilpailun Sininen ja valkoinen -kilpailusarja on Suomen itsenäisyyden 100-vuotisjuhlavuoden erikoissarja, jonka voittajatyöstä lyödään 10 € ja 20 € hopeinen juhlaraha sekä kahden euron erikoisraha vuonna 2017.

Muista sarjoista poiketen kuvilla ei ole muuta ikärajaa kuin, että kuvan pitää olla Suomen itsenäisyyden aikana Suomessa kuvaajan itsensä ottama.  Kuvassa sallitaan myös yhdistely useammasta kuvasta. HDR- ja panorama-tekniikat ovat sallittuja. Tärkeintä on sinivalkoinen tunnelma, mikä voi koostua monesta muustakin seikasta kuin väreistä!

Osallistumalla sarjaan annat suostumuksesi, että voittajatyöstä lyödään em. rahat ja varataan oikeudet niihin. Tämän sarjan tuomariston asiantuntijajäsenenä on Suomen Rahapaja Oy:n edustaja. Huomioi, että tänä päivänä juhlarahan painamiseen on lukuisia tekniikoita, joten älä anna ”kolikon rajata luovuuttasi”. Tärkeintä on kuvan luoma tunne.

Kilpailukuvien latausaika ja kilpailun viralliset säännöt julkaistaan syksyllä vuodenluontokuva.fi sivuilla, mutta muutoin jatketaan tutuilla kahdeksalla sarjalla entisin, mahdollisesti tarkennetuin säännöin.

Jun 20 2016

Raportti IFWP:n kongressista 2016

International Federation of Wildlife Photographers´in tämänvuotisen kongressin järjesti Slovakian luonnonvalokuvaajien yhdistys ja sen suojelijana oli Slovakian ympäristöministeriö.

Kongressi pidettiin Slovakiassa Velicka-laaksossa. Se on Slovakian tärkeimpiä luotokuvauspaikkoja Tatra-vuoriston itäisillä rinteillä. Alueen tyypillistä eläimistöä ovat muun muassa murmelit, gemssit, karhut, sudet ja ilvekset. Petojen kuvaaminen on (sielläkin) hankalaa, koska ne liikkuvat öisin ja kojujen rakentaminen alueelle on kielletty.

Keskiviikko 1.6.2016

         Kello 18.30 Avajaisseremonia

  •    IFWP:n puheenjohtaja Laurence Didionin puhe
  •    Slovakian yhdistyksen puheenjohtajan puhe
  •    paikalla olevien yhdistysten ja läsnäolijoiden esittely (Kari Loimu esitteli Suomen Luonnonvalokuvaajat ja suomalaiset osanottajat).


Kuvausretkiä

                Kuvausretkiä oli torstaista lauantai-iltapäiviään asti.
                Osanottajat jaettiin kolmeen ryhmään, jotka kävivät ryhmittäin Velickan laaksossa,  Spis-linnassa, ja laskermassa Dunajec-jokea lautalla.

Kokous ja näyttelyn avajaiset lauantaina 4.6.2016

  • Liptovsky Mikulasin luonnonsuojelu- ja luolatukimusumuseossa pidettiin varsinainen kokous, General Assembly 4.6 kello 16. Yhdistystä siinä edusti Kari Loimu.
  • IFWP:n hallituksen laatima kehittämissuunnitelma ei saanut kannatusta, joten koko hallitus ilmoitti hoitavansa tästä lähin vain juoksevat asiat ja eroavansa tämän vuoden lokakuulla.
  • Entinen vice-president Kari Loimu valittiin jatkokaudelle, joka hänkin ilmoitti jo ennen valintaansa eroavansa tehtävästä lokakuussa.
  • Kokouksen jälkeen avattiin jaettiin IFWP:n kilpailun palkinnot ja avattiin näyttely. Kisassa suomalaismenestyjiä olivat sarjavoittajat Lasse Kurkela (nuorten sarja), Anna-Liisa Pirhonen (linnut) ja Jukka Repo (maisemat).     
Jun 09 2016

Kuvarosvot kuriin: Verkossa luvatta olevat valokuvat entistä tehokkaammin jäljitettävissä

Kuvien luvattoman käytön jäljittämiseen ja ehkäisyyn on työkaluja. Millaisia, se selviää   FINNFOTON tiedoteesta.

Jun 07 2016

Suomalaismenestystä IFWP:n kilpailussa

Vuotuinen IFWP:n (International Federation of Wildlife Photography) kongressi pidetiin tänä vuonna Slovakiassa. Kongressin yhteydessä julkistettiin IFWP:n kuvakilpailun tulokset, jossa myös suomalaiset olivat hyvin edustettuina: Anna-Liisa Pirhonen voitti linnut-sarjan kuvallaan "Willow tit", Jukka Repo voitti maisemasarjan kuvallaan "Under Ice" ja Lasse Kurkela, IFWP Young Photorgapher of the Year 2016, voitti nuorten sarjan kuvasarjallaan "Nordic wildlife".

Kuvassa Lasse vastaanottaa palkintonsa IFWP:n varapuheenjohtaja Kari Loimulta

Lasse4

Kuvat: Heikki Kurkela

Apr 06 2016

Sami Karjalaiselle valokuvataiteen apuraha

Valtion visuaalisten taiteiden toimikunta myönsi valokuvataiteilijoille 250 000 euroa vuoden 2016 aikana toteutettaviin hankkeisiin. Lisäksi Taiteen edistämiskeskus tuki alan yhteisöjen toimintaa 370 000 eurolla.

Varsinkin taidokkaista makroluontokuvisitaan tunnettu Sami Karjalainen sai 7 500 € valokuvataiteen kohdeapurahan valokuvataidekirjan valmistus- ja julkaisukuluihin.

Kaikki apurahahojen saajat löytyvätä linkista: http://www.taike.fi/fi/uutinen/-/news/920784

 

 

 

Mar 29 2016

Vuoden luontokuva 2016 -kilpailun semifinalistikuvien määrät kuvaajittain

Viime vuoden tapaan listalla ovat kaikki vähintään yhden puollon saaneet kuvat.

Kuvia on 1151 kpl yhteensä 390 kuvaajalta.

Semifinalistikuvaajat 2016

 

VLK 2016 -kilpailuun osallistui 903 kuvaajaa yhteensä 13 009 kuvalla.

Kilpailun tulokset julkistetaan Turun Logomossa 22.10.2016.

Mar 17 2016

Jäsenistön talvipäivllä taas mm. korkeatasoinen kuvakilpailu

Talvipäivien kuvakilpailun voitti Nils Sundberg kellupiilosta otetulla silkkiuikku-kuvallaan. Ykköspalkinto oli Finnaturen lahjoittama kuvauskojuvuorokausi  Toiseksi sijoittui Tero Hakala  upealla joutsenkuvallaan ja sai palkinnoksi  Kuusamon lintumatkailun teeri- / metso- kuvausvuorokauden.Kolmossijan otti  Utajärven Havuja perkele -kotkakuvallaan Sari Suonpää.Hän sai palkinnoksi laadukkaan Nikon-kiikarin.

Oct 27 2015

VLK 2015 -kilpailun semifinalistikuvat ja -kuvaajat

Vuoden Luontokuva 2015 -kilpailuun osallistuneista 11503:stä kuvasta seuloutui 1063 semifinaaliin päässyttä kuvaa 412  kuvaajalta.

Lista kuvista ja kuvaajista löytyy linkistä: Semifinalistikuvat ja -kuvaajat

 

 

Vuoden Luontokuva 2016 -kilpailun latausisivusto avautuu joulukuussa 2015.

Oct 25 2015

Neljä suomalaista palkittiin GDT:ssä

GDT European Wildlife Photographer of the Year 2015 -kilpailussa palkittiin neljä suomalaista. Maisemat-sarjan voitti Esa Pekka Isomursu kuvallaan Snow-laden trees under a full moon, halos and northern lights. Linnut-sarjassa kunniamaininnan saivat Mika Linho kuvallaan Kung Fu grouses, ja Anna-Liisa Pirhonen kuvallaan Eurasian blue tit. Vedenalaisen kuvien sarjassa Pekka Tuuri sai Surprised newt -kuvalleen kunniamaininnan.

Kilpailuun osallistui valokuvaajia 36 maasta lähes 17300 kuvalla. Koko kilpailun voitti Richard Petersenin kuva Shadow walker.

Palkitut kuvat löytyvät osoitteesta https://www.gdtfoto.de/seiten/gdt-european-wildlife-photographer-of-the-year.html

Sep 18 2015

20. Kuusamo Nature Photo luontokuvakilpailun tulokset

Kuusamo Nature Photon 20-vuotisjuhlafestivaalin yhteydessä julkistettin muun mielenkiintoisen ohjelman ohella tasokkaan KNP luontokuvakilpailun tulokset:

Luomu-sarjan voitti Anna-Liisa Pirhosen kuva "Mauriainen kangasvuokossa". Luovan sarjan ykkönen oli Tuulikki Korhosen "Yksinäinen" ja Nuorten sarjan Linnea Laatikaisen "Viimeinen poseeraus". Arimatti Nikula voitti sarjan Paras kuusamossa otettu kuva "Marraskuun köngäs" kuvallaan. Koillissanomien nuortensarjan äänestyksen voitti Heikki Huhtalan "Yö Nissinjärvellä".

Kaikki palkitut kuvat löytyvät http://www.kuusamo.fi/dman/Folder.phx/~sivut-kuusamo/Kuvapankki/Naturephoto/voittajakuvat2015?cmd=browse&templateName=&folderSort=&folderOrder=&documentSort=&documentOrder=

 

 

Jun 10 2015

Vuoden Luontokuva 2015 -kilpailun finalistikuvien määrät kuvaajittain

Kilpailuun osallistui 857 kuvaajaa yhteensä 11503 kuvalla.

Finaaliin selvisi 244 kuvaa yhteensä 144 kuvaajalta.

Finalistikuvaajat

Vuoden Luontokuva 2015-kilpailun tulokset julkistetaan Helsingissä Kulttuuritalolla sunnuntaina 18.10.2015.

May 30 2015

Vuoden Luontokuva 2015 -kilpailun jäsenäänestys ja tuomaristo

Vuoden Luontokuvakilpailuun osallistui tänä vuonna 11 503 kuvaa. Koko kuvamäärästä kilpailun tuomaristo: Olavi Kalkko, Jarmo Manninen, Elina Nuortie ja Kari Westerholm, valitsi semifinalisteiksi yhteensä 1064 kuvaa. Näistä finalistikuvien joukkoon, palkintosijoista kisaamaan, selvisi 244 kuvaa.

 

Vuoden Luontokuva 2015 sekä kaikki muut palkitut kuvat julkistetaan perinteiseen tapaan Vuoden Luontokuva -gaalassa, joka tänä vuonna pidetään Helsingissä Kulttuuritalolla sunnuntaina 18.10.2015.

 

Viime vuoden tapaan järjestetään Jäsenistön Kunniamaininta –äänestys netissä 10.6.-30.6.2015 osoitteessa

www.luontokuva.org/kunniamaininta/

 


Äänioikeutettuja ovat kaikki jäsenmaksunsa maksaneet Suomen Luonnonvalokuvaajat SLV ry:n jäsenet.

Apr 20 2015

Vuoden Luontokuva 2015 -kilpailun semifinalistikuvien määrät kuvaajittain

Kilpailuun osallistui 857 kuvaajaa yhteensä 11503 kuvalla.

Viime vuoden tapaan listalla ovat kaikki vähintään yhden tuomariäänen saaneet kuvat.

Kuvia on 1064 kpl yhteensä 412 kuvaajalta.

Semifinalistikuvaajat 2015

 

Vuoden Luontokuva 2015-kilpailun tulokset julkistetaan Helsingissä Kulttuuritalolla sunnuntaina 18.10.2015.

Mar 23 2015

Suomalaiset menestyivät NNPC:ssä

Nordic Nature Photo Contest palkinnot jaettiin viime torstaina Norjassa.
Kilpailuun tuli 4300 kuvaa 330 kuvaajalta Pohjoismaista ja Euroopasta.
Suomalaisia palkittuja oli useita. Antti Siponen voitti sarjan Uhanalainen
pohjoinen luonto. Linnut-sarjan toiseksi tuli Anna-Liisa Pirhonen ja
kunniamaininnan sai Jari Peltomäki. Luovan sarjan kolmas oli Lassi
Rautiainen ja hän sai kunniamaininnan myös Maisema sarjassa.
Lähikuva-sarjan toiseksi tuli Matti Putkonen.

http://www.nnpc.no/index.php?option=com_content&view=article&id=89&Itemid=642&lang=no

Mar 19 2015

Apua jäsenten laskujen perintään: Finnfoto ry ja Suomen Perintätoimisto Oy yhteistyöhön

Finnfoto ry ja Suomen Perintätoimisto Oy ovat aloittaneet yhteistyön, jonka tarkoituksena on tarjota Finnfoto ry:n jäsenille yhteistyötaho, jonka puoleen kääntyä mikäli asiakas ei maksa laskuaan sovitusti.

Suomen Perintätoimisto neuvoo laskutukseen liittyvissä asioissa ja tarvittaessa myös lähettää huomautuslaskut jäsenten puolesta. Mikäli huomautuslaskuun ei tule suorituksia niin myös perintä onnistuu helposti.

Avoimen laskun voi lähettää Suomen Perintätoimistolle esimerkiksi sähköpostin liitteenä. Viestissä on hyvä mainita vielä erikseen, onko laskusta lähetetty huomautusta vai ei. Mitään muita toimia ei tarvita, vaan sopimusehtojen mukaan toimeksiantosopimus syntyy, kun riittävät tiedot avoimeen laskuun liittyen on toimitettu Suomen Perintätoimistolle.

Suomen Perintätoimisto Oy

Suomen Perintätoimisto Oy on toiminut vuodesta 2008 lähtien. Yrityksen omistuspohja on sataprosenttisesti suomalainen ja toiminta on keskitetty Jyväskylään. Yrityksen palveluita käyttää yli 12 000 asiakasta ympäri suomen.

Lisätietoa Suomen Perintätoimisto Oy:stä löytyy yrityksen kotisivuilta www.suomenpt.fi

Mar 17 2015

Jaakko Ruolan Talvipäivillä palkittu video nyt Utubessa

Jäsenistön Talvipäivillä M3M-kilpailun ja Canonin lahjoittaman Legria-videokameran voittanut Jaakko Ruolan Jurmon kulotusta esittelevä video on nyt nähtävissä Metsähallituksen luontopalvelujen Utube -tilillä:

https://www.youtube.com/watch?v=LpYpY46MTlQ

 

M3M-kilpailuun osallistuneen Jan Fröjdmanin mutimedian pääsee katsomaan tästä  linkistä: https://vimeo.com/122222811

 

Feb 18 2015

Suomen Hostellijärjestö hakee nyt innokkaita järjestöreissaajia

Kiinnostaako kotimaan reissu ja matkakertomuksen tuottaminen? Hae järjestöreissaajaksi!

Haluatko lähteä muutaman päivän kotimaan kevät- tai kesäreissulle yöpyen verkostomme hostelleissa? Suomen Hostellijärjestön jäsenjärjestön jäsenenä sinulla on siihen mahdollisuus: Suomen Hostellijärjestö hakee nyt innokkaita järjestöreissaajia ja matkakertomusten tuottajia kevät- ja kesäkaudelle.

Lisätiedot: http://suomen-hostellijarjesto-uutiskirje-db-srv-hosting-fi.uutiskirje-db.srv.hosting.fi/go/9778-3355-528405

Feb 10 2015

Finnfoton koulutusta tarjolla Suomen Luonnonvalokuvaajat SLV ry:n jäsenille

Finnfoton koulutuspäivä
Miten vaikutan asiakkaisiini, 2.3.2015

Ilmoittautuminen alkoi keskiviikkona 11.2 klo 12.00; linkki imoittautumisivulle löytyy saman päivän sähköisestä jäsenkirjeestä.

 

Yleisen talouskehityksen myötä muun muassa valokuva-alalla kilpailu asiakkaista on kiristynyt kivenkovaksi. Miksi kilpailu on niin kovaa? Mitä markkinoilla on tapahtunut? Kysymyksiä ja vastauksia on monia.

Tällä hetkellä jokaiselle alalla toimivalle ammattikuvaajalle on kuitenkin tärkeintä tietää miten toimimalla ja sanomalla voi vaikuttaa asiakkaaseen. Peruskysymys on miten saada asiakas ostamaan juuri minun valokuviani, eli työpanokseni?

Joku voi yrittää yllättää asiakkaan kerta toisensa jälkeen positiivisesti esimerkiksi hinnoittelulla. Toinen saattaa lisätä "ilmaisia" oheispalveluja toimeksiannon lisäksi. Keinot ovat monet.

Toisaalta yhtä tärkeää kuin on tietää miten voi vaikuttaa asiakkaaseen, on tietää mitä tehdä kun toimeksiannot vähenevät, eikä oikein itsekkään enää jaksa nostaa luuria ja soitella asiakkaille.

Alan etujärjestönä Finnfoto on punonut kokoon kattavan koulutuspaketin yllämainituista aiheista. Nyt jokaisella Finnfoton jäsenjärjestöön kuuluvalla valokuvaajalla on mahdollisuus päästä osalliseksi tästä koulutusohjelmasta.

Finnfoto järjestää ensimmäisen "Asiakkaisiin vaikuttamisen kehityspäivän" maanantaina 2. päivä maaliskuuta 2015 klo 10.00-16.00 Visuaaliviestinnän Instituutissa Hatanpään valtatie 34 G:ssa, Tampereella.

Tule saamaan ideoita muilta valokuvaajilta ja kauppiailta. Tule ideoimaan itse, miten asiakkaisiin voi vaikuttaa ja saada siten enemmän kauppaa, vaikka kysyntä polkee paikallaan ja kilpailijat ahdistelevat.

Finnfoton koulutuspäivän moderaattorina toimii kehitysveturi, sarjayrittäjä, tietokirjailija Heikki Lindevall. http://www.d-marketing.fi

Finnfoto subventoinnin myötä koulutuspäivän osallistumismaksu on saatu kohtuulliseksi, eli 50 €.

Ilmoittautuminen alkaa keskiviikkona 11.2 klo 12.00 osoitteessa

http://goo.gl/forms/kZi08obeWo

Ja sulkeutuu kun osallistujamäärä on täyttynyt.

Tervetuloa koulutukseen!

Finnfoto

Jos olet estynyt osallistumaan 2.3.2015 Finnfoton järjestämään "Asiakkaisiin vaikuttamisen kehityspäivä" koulutustilaisuuteen, ei hätää. Seuraavat "Asiakkaisiin vaikuttamisen kehityspäivät" ovat 21.3. ja 23.5. klo 10.00 - 16.00 Visuaaliviestinnän Instituutissa Hatanpään valtatie 34 G:ssa, Tampereella

Jan 19 2015

Suomalainen valokuvaus menestyi kansainvälisissä kilpailuissa 2014

Suomen valokuvajärjestöjen keskusliitto Finnfoto ry:n jäsenjärjestöjen jäsenet menestyivät hienosti kansainvälisissä valokuvakilpailuissa 2014.

Lue lisää

Dec 02 2014

Hannu Hautala ajatuksia v. 1977 Elävässä arkistossa

Mielenkiintoinen Hannu Hautalan haastattelu vuodelta 1977 sisältää edelleen ajankohtaisia ajatuksia luontokuvauksesta.

Katso Ylen Elävästä arkistosta

 

Nov 02 2014

Kaiteran rahaston tunnustuspalkinto luontokuvaaja Jari Peltomäelle

Professori Pentti Kaiteran rahaston tunnustuspalkinto 2014 on myönnetty
luontokuvaaja, toimitusjohtaja Jari Peltomäelle tunnustuksena Oulun seudun
ja Pohjois-Suomen luontomatkailun edistämiseksi tehdystä työstä.

Palkinto, suuruudeltaan 20 000 euroa, luovutettiin saajalle maanantaina
3.11.2014 klo 15.00 Liminganlahden luontokeskuksessa pidettyssä
tilaisuudessa.

Luonnon kauneutta rakastava lintukuvaaja ja yrittäjä

Jari Peltomäki on valokuvannut luontoa ja erityisesti lintuja yli 30 vuoden
ajan. Hänet on kuvistaan palkittu lähes 20 valokuvauskilpailussa kotimaassa
ja kansainvälisesti 2000-luvun alusta lähtien.

"Olen kokenut evoluution lintuharrastajasta ammattilintukuvaajaksi ja olen
erittäin onnellinen saatuani harrastuksestani itselleni ammatin. Pidän
kaikesta kauniista luonnossa ja kuvaan lintuja, koska ne ovat mielestäni
kauniita. Koetan kuvieni kautta jakaa luonnon kauneutta suuren yleisön
ihailtavaksi ja saada ihmiset ymmärtämään, että luontoa kannattaa
suojella", kertoo Jari Peltomäki.

Peltomäen valokuvia on julkaistu tuhansia lukuisissa lintuja ja luontoa
käsittelevissä kuvakirjoissa kotimaassa ja ulkomailla sekä muissa
julkaisuissa. Samoin niitä on ollut esillä lähes 20 näyttelyssä Suomessa ja
ulkomailla.
Liminganlahden ja koko Suomen luontomatkailun kehittämiseksi Jari Peltomäki
on työskennellyt vuodesta 1992 lähtien. Hän on perustamansa luonto- ja
valokuvausmatkoja järjestävän Finnature Oy:n toimitusjohtaja. Lisäksi hän
toimii luontomatkailualan kouluttajana. Peltomäki on Liminganlahden
Lintukuvafestivaalien taiteellinen johtaja
ja Liminganlahden lintukuvakilpailun organisoija.

"Nykyisin pelkästään Liminganlahdelle saapuu vuosittain satoja ulkomaisia
turisteja kuvaamaan ja katsomaan lintuja. Sesongin aikana turistit
työllistävät toistakymmentä Finnature Oy:n opasta ja koko Suomen
mittakaavassa luontokuvaus on vielä paljon mittavampaa toimintaa. Suomen
luonto on kansainvälisten luontomatkailijoiden silmissä erittäin
vetovoimainen", sanoo Peltomäki.

Finnature Oy:n liikevaihdosta tulee Peltomäen mukaan yli 90 prosenttia
ulkomailta ja suurin osa tuloista jää majoitus- ja ruokailukuluina
paikallisille pienille yrityksille. Luontokuvaus kasvaa maailmanlaajuisesti
voimakkaasti ja Peltomäki näkee etenkin Kiinan markkinat kiinnostavina,
koska kiinalaiset luontokuvaajat matkustavat ahkerasti ympäri maailmaa.
Ensimmäiset kiinalaiset ryhmät ovat jo käyneet Liminganlahdella.

"Mielestäni Oulun seudun luontomatkailuun tulisi satsata kunnolla, koska
matkailutulo on vientituloa ja realisoituu heti etenkin alueen pieniin
yrityksiin. Alueen vahvuudet tulisi nostaa selkeästi esiin ja markkinoida
niitä, kun meillä on jo paljon hyviä olemassa olevia matkailutuotteita",
hän jatkaa.

Tunnustuspalkinto 16. kerran

Professori Pentti Kaiteran rahaston tunnustuspalkinto jaettiin nyt 16.
kerran. Se myönnetään tunnustuksena Oulun yliopistossa tehdystä
ansiokkaasta tutkimustyöstä tai muusta yliopiston tarkoitusta palvelevasta
tai Pohjois-Suomen hyväksi tehdystä työstä.

Aiemmin palkinnon ovat saaneet opetusneuvos Kerttu Saalasti,
keramiikkataiteilija Anu Pentik, taiteellinen johtaja Seppo Kimanen,
toimitusjohtaja Esa Rousu, toimitusjohtaja Esko Järvenpää ja WSP
Suunnittelu KORTES Oy, Mieskuoro Huutajat ja sen johtaja Petri Sirviö,
Oulun yliopiston henkilökunta ja opiskelijat, Sievin Jalkine Oy sekä
professorit Kari Kivirikko, Taina Pihlajaniemi, Risto Myllylä, Karl
Tryggvason, Jouko Vahtola, Helena Aksela, Juha Kostamovaara ja Matti
Pietikäinen.

Professori Pentti Kaitera (1905-1985) oli Oulun yliopiston ensimmäinen
rehtori. Hän vaikutti ratkaisevasti yliopiston perustamiseen ja toiminnan
käynnistämiseen.

Lisätietoja:

luontokuvaaja, toimitusjohtaja Jari Peltomäki, puh. 040 591 9120,
sähköposti: Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

rehtori Lauri Lajunen, Oulun yliopisto, puh. 0294 48 4071

Oct 17 2014

Vuoden Luontokuva 2014 finalistit

Vuoden Luontokuva -kilpailun finaaliin seliviytyneiden kuvien ja kuvaajien nimet löytyvät linkistä FINALISTIT

Oct 14 2014

VLK-kilpailun semifinalistikuvat ja -kuvaajat

Vuoden Luontokuva 2014 -kilpailuun osallistuneista 12857:stä kuvasta seuloutui 1136 semifinaaliin päässyttä kuvaa 446  kuvaajalta.

Lista kuvista ja kuvaajista löytyy linkistä: Semifinalistikuvat ja -kuvaajat

Aug 22 2014

Markus Varesvuo menestyi World Press Photo -kilpailussa

 

 Varesvuo WPP henkil

 

Suomalainen Canon Explorer Markus Varesvuo tuli toiseksi yksittäisten luontokuvien sarjassa kuvallaan kiislaparvesta Norjan Vardøssa.

 

Kuvajournalismin huiput palkitaan vuosittain World Press Photo -kilpailussa. Palkitut kuvat ovat esillä näyttelyssä, joka kiertää yli 100 kaupungissa yli 45 maassa. Näyttely nähdään tänä vuonna myös Helsingissä. Kuvat ovat yleisön nähtävillä Sanomatalossa 21.8.- 10.9. Näyttely on avoinna maanantaista perjantaihin klo 7-22, lauantaisin ja sunnuntaisin klo 9-22.


Tapahtuman Facebook-sivu löytyy osoitteesta https://www.facebook.com/events/761759927202502/

Aug 20 2014

Luontokuva-lehden päätoimittaja vaihtuu 1.9.2014

Lehden päätoimittajan tehtävissä aloittaa 1.9.2014 alkaen useimmille luonnonvalokuvaajille tuttu, mm. Vuoden Luontokuvakilpailuissa menestystä niittänyt  Esa Mälkönen.

Kustannus Oy Luonnonkuvaaja, hallitus

Suomen Luonnonvalokuvaajat SLV ry,  hallitus

psta

Timo Saarinen
järjestösihteeri

Apr 16 2014

Suomalaiset menestyivät NNPC:ssä

Mikko Silvola, Markus Varesvuo ja Arto Juvonen sijoittuivat hienosti norjalaisen Natur&Foto -lehden tämän vuoden Nordic Nature Photo Contest  -luontokuvakilpailussa.

Tulokset ja kuvat löytyvät oheisesta linkistä:

http://www.nnpc.no/index.php?option=com_content&view=article&id=24&Itemid=473&lang=en

Mar 15 2014

Legendaarisen luontokuvaajan Hannu Hautalan elämäntyötä esittelevä näyttely

Metsän poika -näyttely avautuu tänään 15.3.2014 Suomen luontokeskus Haltiassa. Mestari on itse paikalla avajaispäivänä kertomassa kuviensa tarinoista ja laadukkaiden luontokirjojen tekemisestä.

” Aika, jonka luontokuvaaja on pois luonnosta, on hukkaan heitettyä” on Hannu Hautala osuvasti sanonut. Sen sijaan hukkaan heitettyä ei todellakaan ollut eilen pidetyssä lehdistötilaisuudessa vietetty aika: tiedotusvälineiden edustajat saivat nauttia Mestarikuvaajan hersyvästä kerronnasta, kun hän valotti kuvien ja kuvausretkiensä taustoja elämäntyötään esittelevän Metsän poika -kirjan (Metsäkustannus Oy) julkistustilaisuudessa.

Miten uraauurtava kotkien parittelukuva syntyi vuonna 1972, mikä euron kolikon kokoinen linnunpoika lähtee uimaan heti kuoriuduttuaan, miten sääksikoiras saadaan innokkaana pesää rakentamaan – nämä ja lukuisat muut kuvausretkillä tehdyt havainnot kuultiin värikkäinä tarinoina.

Nyt julkistetun kirjan kuvia on esillä Metsän poika - elämäntyönäyttelyssa. Näyttelyn avajaistapahtuma on Suomen luontokeskus Haltiassa (Nuuksiontie 84, Espoo) lauantaina 15.3. klo 11-16.
Näyttely on avoinna marraskuuhun 2014 asti.


Hannu Hautala 1

Feb 03 2014

Petomatkailu ja -kuvaus jatkuu Kainuussa

Metsähallitus on tehnyt yhteistyösopimuksen neljän luontomatkailuyrityksen kanssa. Tämä mahdollistaa yritysten toimintamahdollisuudet pitkälle tulevaisuuteen.

Lue koko uutinen:http://yle.fi/uutiset/petomatkailu_jatkuu_metsahallituksen_mailla_kainuussa/7066602

Jan 30 2014

Stefan Lindfors valitsee Fotofinlandian voittajan

Fotofinlandia 2014 -kilpailun päätuomarina toimii Stefan Lindfors, jonka tehtävä on valita voittaja 20 finalistin joukosta. Lindfors (2.1962) on sisustusarkkitehti, muotoilija, kuvanveistäjä ja ohjaaja, joka vaikuttaa vahvasti monella taiteen ja teollisen muotoilun alalla. Hän on toteuttanut useita kansainvälisiä projekteja, työskennellyt opettajana taidekorkeakouluissa ja toiminut kymmenissä kilpailujyryissä Euroopasssa ja Yhdysvalloissa.

Avoimen valokuvakilpailun tulokset julkistetaan perjantaina 7.3. 2014 kello 11.30 Helsingin
Messukeskuksessa, missä Fotofinlandia-näyttely on esillä Kuva & Kamera -messujen ajan.
Suomen valokuvajärjestöjen keskusliitto Finnfoton järjestämän avoimen kilpailun
tavoitteena on nostaa esiin suomalaisen valokuvataiteen ja käyttökuvan tuoreita ilmiöitä.
Kilpailun pääpalkinto 20 000 euroa rahoitetaan Kopiosto ry:n valokopiointikorvauksista
saaduilla varoilla.
LISÄTIETOA: www.fotofinlandia.fi
Toiminnanjohtaja Mikko Säteri
Suomen valokuvajärjestöjen keskusliitto Finnfoto
Laivurinkatu 39, 00150 Helsinki, puh. 045-137 3540
sähköposti: Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen. |
www-sivut: www.finnfoto.fi | www.fotofinlandia.fi
Fotofinlandia-kilpailun

Jan 30 2014

Ammattilaistapahtuma Kuva&Kamera -messuilla

Kuva&Kamera -messuilla (7.-9.3.2014) on perjantaina 7.3. klo 9-12 Ammattilaisaika. SLV ry:n jäsenet voivat osallistua tähän. Klo 10.30 - 12.00 palkitaan Vuoden Lehtikuvat, Vuoden Muotokuvaaja, Fotofinlandia ja Finnfoto-palkinto.
Lisätietoja: tästä.

 
Nov 19 2013

Juhani Koivulle tunnustusta

BirdLife Suomi on myöntänyt kultaisen ansiomerkin Juhani Koivulle tunnustuksena pitkästä urasta lintujen parissa.
Hämeenlinnalainen Juhani Koivu on monelle luontokuvaajallekin tutun Sääksisäätiön toiminnanjohtaja. Hän on myös ideoinut ja luonut Pohtiolammen Sääksikeskuksen.
Hän on lisäksi tutkinut ja rengastanut lintuja yli 60 vuoden ajan ja rakentanut sääksille 500-600 tekopesää.

SLV onnittelee Juhani Koivua!

Nov 04 2013

Hiiripöllöt vaelluksella

Etelä-Suomessa on havaittu ennätysmäärä hiiripöllöjä, jotka ovat lähteneet vaellukselle ravinnon perässä.
Lisää aiheesta: http://yle.fi/uutiset/pienet_hiiripollot_lahtivat_suurelle_vaellukselle_etelaan/6915206

Hiiripöllö on meko helposti kuvattavissa oleva lintu. Yhdistys kuitenkin muistuttaa, että lintujen tarkkailu ja kuvaaminen eivät saa tuottaa häiriötä kohteelle.

Sep 26 2013

Kuivapuvussa täydellistä kuvaa metsästämässä

Riihimäkeläisen Antti Siposen tavoite on yksinkertainen: "Ottaa hyviä kuvia.Tietysti ehkä suurin tavoite tai kiinnostus on luonnossa yleensä oleminen, mutta kuvaajana vain hyvät kuvat, ei muuta tavoitetta oikeastaan.

Lue lisää Antti Siposesta tästä.

Sep 24 2013

Markku Saihalle valtion tiedonjulkistamispalkinto

Markku Saihalle on myönnetty valtion tiedonjulkistamispalkinto teoksestaan Luontokuvauksen käsikirja.

Onnittelemme Markkua hienosta saavutuksesta luontokuvauksen hyväksi tekemästään työstä!

Sep 12 2013

Malttia kurkien kuvaamiseen!

TÄRKEÄÄ ASIAA KURKIEN KUVAAMISESTA

Nyt kun tämä kurkiaika on menossa ja lintuja kuvaataan monin paikoin niin päätin ottaa asian puheeksi ja laadin alla olevan rakentavaksi tarkoitetun tekstin. Toivon sekä kuvaajien että kurkien parasta.

Kurjet ovat hyvin arkoja ja varovaisia lintuja. Niiden pakoetäisyys on säilynyt varsin pitkänä näihin päiviin asti. Parvessa ollessaan kurjet pakenevat vieläkin herkemmin koska koko joukko käyttäytyy arimman yksilön mukaisesti. Autosta poistunutta ihmistä kurjet pakenevat aina huomattavan matkan päästä joka monesti on satoja metrejä.

Se miksi kurki on säilyttänyt arkuutensa ja vastaavasti laulujoutsen on sen lähes täysin menettänyt johtuu mm. näiden kahden lajin erilaisesta muuttokäyttäytymisestä. Laulujoutsen muuttaa kohtalaisen lyhyen matkan ja suuri osa talvehtii Tanskan salmissa. Näin joutsenet eivät kohtaa missään vuodenkiertonsa vaiheessa mitään suurempia ongelmia ihmisen taholta koska lainsäädäntö ja ihmisten käyttäytyminen pysyy lähes vakiona näillä alueilla.

Kurjet sen sijaan muuttavat huomattavasti kauemmas, aina Pohjois-Afrikkaan asti. Matkallaan ne joutuvat tekemisiin monien kulttuurien kanssa. Kaikki kohtaamiset paikallisten ihmisten kanssa eivät ole ongelmattomia. Näin kurkien epäluulo ihmistä kohtaan säilyy. Ne eivät pysty erottamaan valtioita eivätkä kulttuureja eivätkä näin ollen voi koskaan olla varmoja siitä missä aikeissa ihminen lähestyy.

Juuri tästä syystä kurkien lähestyminen avoimesti lähikuvien toivossa on lähes 100 % tuomittu epäonnistumaan eikä tätä tapaa voi suositella kenellekään. Linnut vain joutuvat turhaan keskeyttämään ruokailunsa ja pakenemaan.

Ongelma korostuu alueella jossa on useampia kurjen kuvia tavoittelevia ihmisiä. Tällöin linnut voivat siirtyessään joutua vain häiriöstä toiseen. Päivittäinen energiansaanti on tällä systeemillä vähäisempää kuin häiriöttömissä olosuhteissa. Tietty hienotunteisuus ja kurjen näkökulman ymmärtäminen auttaa tässä asiassa paljon. Erityisesti kun jo alun perin on selvää miten tilanne kehittyy ja lopulta päättyy.

Lähikuvien ottaminen edellyttää tilannetajua (erikoistilanteet ja poikkeavat yksilöt) ja monesti jopa tehokasta piiloutumista jotta tavoitteeseen pääsee. Usein hyvä yleiskuva on jopa mielenkiintoisempi jos valaistus vielä sattuu olemaan kohdallaan kuin tiukemmin rajattu otos.

Teksti: Lassi Kujala.

Aug 23 2013

Valokuvan ja multimedian oikeuksien luovuttamisen vakioehdot

Finnfoto ry:n johtama työryhmä on päivittänyt ohjeistuksen.
Lisätietoja: http://finnfoto.fi/ajankohtaista/finnfoto-tiedottaa/valokuvan-ja-multimedian-oikeuksien-luovuttamisen-vakioehdot/

Aug 08 2013

Karhu kiinnostaa maailmalla

Karhunkatselu ja -kuvaus kiinnostaa ulkomaalaisia ja suomalaisia karhuja on tultu jopa Kiinasta asti katsomaan. Martinselkosessa asiakkaista kahdeksan kymmenestä on ulkomaisia kertoo yrittäjä Markku Määttä.

Lue lisää: http://yle.fi/uutiset/suomalainen_karhu_on_vetonaula_maailmalla/6765226

Jul 24 2013

Presidentille lahjaksi suomalaista luontokuvausta

Tasavallan presidentti Sauli Niinistö sai kesä-heinäkuun taitteessa lahjaksi suomalaista luontokuvausta.

Hallituksen ohjelmassa on aina perjantaisin presidentin esittely. Esittelytilaisuudessa Kultarannassa 28.6. paikalla olleet valtioneuvoston jäsenet ohjensivat presidentille lahjaksi Pekka Tuurin kirjan Vedenalainen Suomi.

Katso kuvia tilaisuudesta.

Jul 18 2013

Luontokuvauskursseja aloittelijoille

Suomen Luonnonvalokuvaajat SLV ry järjestää Nuuksion uudessa Haltia -opastuskeskuksessa seuraavat peruskurssit:

- 10.-11.8.2013 Luontokuvauksen perusteet
- 24.-25.8.2013 Maisemakuvauksen perusteet

Opettajana Paavo Hamunen. Koulutus on tarkoitettu nuorille ja aloitteleville kuvaajille.
Koulutus alkaa lauantaisin klo 10 ja päättyy noin klo 17. Sunnuntaina klo 9-17.
Kurssin hinta on 200 euroa, sisältäen opetuksen. Omakustanteinen ateriointimahdollisuus Haltiassa.

Ilmoittautumiset ja tiedustelut: kari.niemelainen at luontokuva.org

Jun 06 2013

Kääkkien syysretki 2013

Yhdistyksemme vanhimmilla jäsenillä on oma kerhonsa "Kääkät", jotka järjestävät omia tapahtumiaan. Kääkkien syysretki 2013 suuntautuu Viron Haapsaluun 27.-30.9.2013.

Lisätiedot matkasta löydät tästä.

May 28 2013

Lasse Kurkelalle Vuoden ympäristöteko -palkinto

Kauniaisten kaupungin ympäristötoimi on myöntänyt "Vuoden ympäristöteko" -palkinnon 10-vuotiaalle Lasse Kurkelalle hänen erinomaisen hienoista luontokuvista ja kiinnostuksestaan Suomen luontoa kohtaan.

Yhdistys onnittelee nuorta jäsentään palkinnosta!

Lassen näyttelyä voi käydä katsomassa:

 http://lassekurkela.kuvat.fi/kuvat/Nly2013/
May 24 2013

Blogistien kuvavarkaudet

Blogistien kuvavarkauksia koskevien kysymysten määrä toimistolle jatkaa valitettavaa kasvua. Blogistien keskuudessa on jaettu tietoa sitaattioikeudesta jonka turvin blogin kirjoittaja voi poimia netistä kuvia ja käyttää niitä vapaasti.
 
Ohessa varatuomari Marianne Leskisen muistio aiheesta.
 
Jäsenjärjestöjen jäseniä olisi hyvä muistuttaa säännöllisesti seuraamaan netistä omien kuvien käyttöä esimerkiksi käyttämällä 
 
Finnfoto on yhteistyössä Kopioston kanssa laatinut kolmen erilaisen kuvan luvattoman käytön oikaisussa tarvittavan kirjemallin(t). Valokuvaaja voi kopioida ja muokata näistä kirjemalleista omiin tarpeisiinsa sopivan viestin internetissä luvattomasti käytetyn kuvan laskuttamiseksi, poistamiseksi tai ohjeeksi muihin toimiin ryhtymisestä. 
May 16 2013

Arktisten lintujen muutto käynnistyi

Tiedote. Julkaistu: 15.05.2013 klo 14:12 - BirdLife Suomi ry

 http://www.epressi.com/tiedotteet/arktisten-lintujen-muutto-kaynnistyi

Arktisten vesi- ja rantalintujen muutto eli arktika huipentuu tällä ja ensi viikolla. Eilen Porvoon Söderskärillä muutti sekä alleja että mustalintuja yli 100 000. Nämä ovat arktisen muuton valtalajeja. Myös valkoposkihanhien muutto pääsi vauhtiin, ja niitä laskettiin Virolahdella lähes 20 000.

Toukokuussa Suomenlahtea pitkin muuttaa satoja tuhansia hanhia ja sukeltajasorsia sekä tuhansia kuikkalintuja ja kahlaajia kohti Pohjoisen jäämeren rantoja. Arktika on loppukevään odotetuin muuttonäytelmä, jota sadat lintuharrastajat suuntaavat seuraamaan ulkosaaristoon.

Arktinen muutto seurailee selkävesiä ja uloimpia saaria. Manterella parhaita tarkkailupaikkoja ovat niemenkärjet, kuten Kirkkonummen Porkkalanniemi, sekä Virolahti, jossa muutto alkaa ohjautua kohti sisämaata.

Virolahdella arktista muuttoa seurataan viikonloppuna 17.–19.5. Arktika-päivillä. Yhdeksättä kertaa järjestettävä tapahtuma pidetään Leerviikin virkistys- ja venesataman alueella. Aktika-päivillä on tarjolla opastusta, yleisöluentoja sekä lintuharrastuksen ja lintuharrastusvälineiden esittelyä kaikille linnuista kiinnostuneille. BirdLife Suomi on mukana Arktika-päivillä lauantaina klo 10–18 ja sunnuntaina klo 10–15.

”Tapahtuma on myös aloittelijoille helppo tapa osallistua arktikan seuraamiseen, koska paikalla on lintuoppaita kertomassa muuton etenemisestä ja neuvomassa lintujen tunnistamisessa”, kannustaa toiminnanjohtaja Aki Arkiomaa BirdLife Suomesta.

---

Tiedotteen lintulajit ruotsiksi: alfågel (alli), sjöorre (mustalintu), vitkindad gås (valkoposkihanhi)

LISÄTIETOJA

Arktika-päivien ohjelma: www.kaakko135.fi/arktika

tiedottaja Jan Södersved, p. 040 5555 393

toiminnanjohtaja Aki Arkiomaa, p. 040 547 6175

BirdLife Suomi ry

May 08 2013

Finnfoto pyytää luontokuvaajien Kopiosto-valtakirjoja

Tekijänoikeusjärjestö Kopiosto mahdollistaa sen, että mm. valokuvia voidaan käyttää joustavasti ja valokuvaaja saa tästä myös korvauksen. Kopiosto myöntää lupia teosten käyttöön ja jakaa keräämänsä korvaukset edelleen jäsenjärjestöilleen, kuten Finnfotolle.

Finnfoto puolestaan jakaa Kopiosto-korvaukset omille jäsenjärjestöilleen ja näiden yksittäisille jäsenille muun muassa apurahojen muodossa. Valtaosa Finnfoton jakamista apurahoista on Kopiostolta tulevia tekijänoikeuskorvauksia. Finnfoto-apurahojen myöntämisen edellytys on, että hakija on antanut Kopiostolle valvontavaltakirjan.

Finnfoto pyytää, että kukin suomalainen luontokuvaaja antaisi Finnfotolle Kopiosto-valtakirjan. Näin Kopioston lisensioinnin ja Kopioston keräämien sekä eteenpäin jakamien tekijänoikeuskorvausten välillä on luonteva yhteys. Kopiosto-valtakirja on toimitettava kirjallisena. Kopiosto-valtakirja ja siihen liitettävä henkilötietolomake ovat ladattavissa tulostusta varten pdf-tiedostoina Kopioston sivulla:

http://www.kopiosto.fi/kopiosto/palvelut_oikeudenomistajille/kopiosto_valtakirja/fi_FI/

Lomakkeessa kohtaan järjestön nimi merkitään: Valokuvajärjestöjen keskusliitto, Finnfoto ry

Kopiosto-valtakirja tarvitsee luovuttaa vain kerran. Mikäli haluat tarkistaa oletko jo luovuttanut valtakirjan, ota yhteyttä Kopiostoon.

May 07 2013

Älä kesytä karhuja ruokinnalla

Suomen riistakeskus varoittaa karhuhen ruokinnasta ja karhuille ruuaksi kelpaavan jätteen säilömisestä pihapiirissä.

Luontokuvaajien joita petokuvaus kiinnostaa on syytä lukea seuraava uutinen YLE:n sivuilta. Riistakameroidenkaan käyttö ei ole aivan mutkatonta. Hoidetaan kuvausasiat kunnolla ja asiallisesti, niin ei tule turhia ongelmia.
http://yle.fi/uutiset/riistakeskus_karhua_ei_pida_kesyttaa_ruokinnalla/6630598

Apr 29 2013

Luontokuvaus on yllätyksiä täynnä

Yle Kainuu haastatteli Kuhmossa asuvaa 20-vuotiasta luontokuvaaja Ville Heikkistä. Luontoa hän kuvaa monipuolisesti mutta tunnustaa lintujen ja erityisesti kuukkelin kuvaamisen kiinnostavan eniten.

Linkki YLE:n uutiseen tästä.

Apr 25 2013

Timo Vesterinen voitti Luomus-kuvakisan

Kotkalainen Timo Vesterinen Suomen Luonto -lehden järjestämän Luomus-kuvakisan. Voittokuva esitti laulujoutsenia ja tehdasta. Kuva ihastutti tuomaristoa taianomaisella valolla, vahvalla sommittelulla ja kantaaottavuudella, joka ei ole päälleliimattua.

Espoolainen Matti Putkonen voitti toisen palkinnon Aaltoileva rantakäärme -kuvallaan.

Kolmannen palkinnon voitti kotkalainen Pekka Vainio Mustakurkku-uikku -kuvallaan.

Kunniamainintoja Abstrakti -sarjassa saivat: Pasi Relanto Turusta, Hannu Laatunen Hämeenlinnasta, Dominique Wendelin Helsingistä ja Elisa Putti Hämeenlinnasta.

Ihminen ja luonto -sarjassa kunniamainintoja saivat: Marko Airismeri Turusta ja Vesa Greis Helsingistä.

Veden elämää -sarjassa kunniamaininnan saivat Arto Niemeläinen Toijalasta,  Niko Pekonen Joensuusta, Teemu Köppä Hangosta, Lasse Niskala Vesilahdelta, Hannu Kontkanen Espoosta ja Pekka Tuuri Espoosta.

Apr 11 2013

SLV mukana Kamerametsästys -tapahtumassa

Suomen Luonnonvalokuvaajat SLV ry on mukana Kai Pihlströmin ideoimassa Kamerametsästys 24h -kuvaustapahtumassa.
Tapahtuma järjestetään 15.-16.6.2013 Nuuksion Haltiassa.
Kilpailussa on tarkoitus 24 tunnin aikana kuvata yhdelle 16 Gt:n muistikortille mahdollisimman monta nisäkästä ja lintua.

Lisätietoja: www.camerahunting.fi

Apr 10 2013

Uudet internet -sivut

Uudet internet -sivumme ovat vihdoinkin käytössä. Projekti on ollut pitkä ja monimutkainen. Kiitämme jäseniämme kärsivällisestä odotuksesta.
Otamme kiitollisena vastaan kommentteja ja palautetta osoitteeseen: info at luontokuva.org.

Mar 12 2013

Benjam Pöntiselle Finnfoto 2013 -palkinto

Finnfoto-palkinto 2013 Benjam Pöntiselle

Valokuvaaja Benjam Pöntiselle on myönnetty Suomen valokuvajärjestöjen keskusliitto Finnfoto ry:n Finnfoto-palkinnon. Palkinto annetaan vuosittain henkilölle tai yhteisölle, joka on merkittävästi vaikuttanut suomalaisen valokuvauksen kehitykseen sekä luonut edellytyksiä valokuvan arvostuksen lisäämiselle.

Finnfoto ry:n hallituksen puheenjohtaja Kari Tolonen ja toiminnanjohtaja Mikko Säteri luovuttivat Suomen Messusäätiön rahoittaman 3000 euron arvoisen Finnfoto-palkinnon Benjam Pöntiselle Kuva&Kamera -tapahtuman yhteydessä Helsingissä perjantaina 8.3.2013.

Monipuolisena osaajana tunnettu Benjam Pöntinen (s. 1953) on pitkän linjan luontokuvaaja. Hän on saavuttanut kuvillaan useita palkintoja, mm. BBC:n kuuluisan luontokuvakilpailun sarjavoitot vuosina 1991 ja 2011. Vuodesta 1988 alkaen hän on tehnyt 23 valokuvateosta sekä osallistunut kahden luontoelokuvan tekoon. Pöntisen erityisiä kiinnostuksen alueita ovat liito-oravat, lepakot ja linnut.

Benjam Pöntinen on 16. Finnfoto-palkinnon saaja. Aikaisemmin palkinnon ovat saaneet Matti J. Kaleva, Mikko Pekari, Tuomo-Juhani Vuorenmaa, Salme Simanainen, Kai Nordberg, Hannu Hautala, Rashid Nasretdin, Leena Saraste, Jukka Kukkonen, Sakari Nenye, Lassi Rautiainen, Pekka Punkari, Boris Fagerström, Juha Suonpää ja Kari Kuukka. Finnfoto-palkinnon arvo on 3000 euroa ja sen on rahoittanut Suomen Messusäätiö.

Vuonna 1970 perustettu Suomen valokuvajärjestöjen keskusliitto Finnfoto ry edistää valokuvataidetta ja -kulttuuria ja toimii etenkin ammattivalokuvaajien arvostuksen ja aseman parantamiseksi sekä edistää valokuvaajien yhteistyötä kansallisella ja kansainvälisellä tasolla.

SUOMEN VALOKUVAJÄRJESTÖJEN KESKUSLIITTO FINNFOTO RY
Mikko Säteri
Toiminnanjohtaja

Finnfoto ry: Laivurinkatu 39, 00150 Helsinki puh. 045- 137 3540, http://www.finnfotory.fi ja http://www.fotofinlandia.fi email: Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

Mar 12 2013

Ehdota palkinnon saajaa

Carina Appelin (1967-2012) Muistorahaston palkinto jaetaan ensimmäistä kertaa kesällä 2013. Palkinto tullaan myöntämään joka toinen vuosi luonto-, uutis- tai elokuvaajalle. Palkinnon suuruus on 3.000 euroa ja sen saajan valitsee kolmihenkinen raati.
Palkinto jaetaan Kristiinankaupungin Siipyyssä, joka oli Appelin kotikylä, hänen syntymäpäivänään 26.6.

Ehdotuksen palkinnon saajasta voi lähettää 31.3.2013 asti osoitteeseen: Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen. .

Carina Appel olli vapaa valo- ja videokuvaaja ja hän työskenteli maailman eri kriisipesäkkeissä,kuten Irakissa ja Afganistanissa. Appel kuoli henkirikoksen uhrina metsäpalstallaan Sipyyssä.

Mar 01 2013

Lintujen Oulu -kirja julkaistaan keväällä

Oulun linnuista julkaistiin 1.3.2013 näyttely Liminganlahden luontokeskuksessa.Myöhemmin keväällä julkaistaan aiheesta kirja, tekijöinä luontokuvaaja Jari Peltomäki ja Oulun yliopiston rehtori Lauri Lajunen.
"Jokaiseen kuvaan liittyy oma ikimuistoinen tarina. Joskus hienon kuvan saa yllättävässä hetkessä. Esimerkiksi automatka voi pysähtyä, kun huomaa erikoisen linnun." kaksikko kertoo.

Aiheesta enemmän YLE:n linkistä: http://yle.fi/uutiset/lintukirja_syntyi_monen_vaaratilanteen_kautta/6519846

Uutisia